פסק-דין בתיק עת"א 41592-11-13

: | גרסת הדפסה
עת"א
בית המשפט המחוזי בחיפה
41592-11-13
9.12.2013
בפני :
רון שפירא

- נגד -
:
עומר מוראד (אסיר)
:
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר
2. מדינת ישראל

פסק-דין

בפני עתירת אסיר שעניינה החלטה שלא להוציאו לחופשה. העותר טוען כי ההחלטה אינה סבירה ואין מידתית. העותר מציין כי לא יתכן שנשקפת ממנו מסוכנות, וזאת בשים לב לעובדה שהוא עובד בעת ריצוי מאסרו במפעל "מרכבים", שם הוא עובד עם מקדחות, מברגים וציוד אחר, ולו הייתה נשקפת ממנו סכנה, לא היו מאפשרים את יציאתו לעבודה. העותר ציין, כי הוא מרצה מאסר מזה כשנתיים, ולא יצא לחופשה.

ב"כ שב"ס הבהירה כי העותר שפוט לתקופה של שנתיים ועוד 6 חודשים בגין ביצוע עבירות של החזקת נשק. מועד שחרורו המלא הוא ביום 6.6.14. מדובר במאסרו השני של העותר. בקשתו לצאת לחופשה נדחתה ביום 14.11.13, וזאת בשים לב למידע שלילי בעניינו. ב"כ שב"ס ציינה כי מדובר ברצף של מידעים. עוד צוין כי חלק מהמידעים הנ"ל היו בפני ועדת שחרורים, אשר דנה בעניינו של העותר והחליטה ביום 1.9.13 לדחות את בקשתו לשחרור מוקדם ברישיון.

בהסכמת העותר, עיינתי במידעים. יצוין כי מדובר במספר מידעים אשר נאספו בידי שב"ס לאורך זמן. עם זאת, מעיון בכל המידעים הנ"ל, עולה כי האחרון שבהם הוא מחודש אוגוסט 2013, והמידעים האחרים הם ממועדים מוקדמים יותר.

מעבר לחלוף הזמן מעת שהופקו המידעים, לא ניתן להתעלם מדבריו של העותר, אשר לא נסתרו, ולפיהם הוא מועסק במפעל "מרכבים", דבר המצביע לכאורה על כך ששב"ס לא רואה בעותר כמקור סיכון.

בנסיבות אלו, אני מורה כי עניינו של העותר יוחזר לשב"ס ותיערך בחינה נוספת כדי לבדוק האם קיימים מידעים חדשים ועדכניים בעניינו. בהעדר מידעים עדכניים, יש לשקול את הוצאתו לחופשה, והכל בהתאם לנהלים והפקודות.


ראוי כי הבדיקה העדכנית תושלם בתוך לא יאוחר מ-30 יום מהיום, ותימסר החלטה לעותר.

החומר המודיעיני שהוצג לעיוני, יוחזר לידי שב"ס ויועמד לעיון בית משפט מוסמך, ככל שיידרש.

המזכירות תשלח פסק הדין לצדדים .

ניתן היום,  ו' טבת תשע"ד, 09 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.

ר' שפירא, שופט

  התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>